Hét emberrel végeztek

Emberevő tigrisek tartanak rettegésben falvakat Indiában

30 faluban részleges kijárási tilalmat rendeltek el.

2017.02.20 07:55MTI

Hét embert ölt meg két tigris az elmúlt hetekben Indiában, a vadmacskák megették áldozataik egyes testrészeit is. Az Uttar Pradesh szövetségi államban fekvő Pilibhit tigrisrezervátum körzetében mintegy 30 faluban részleges kijárási tilalmat rendeltek el.

Illusztráció (Fotó: AP)

A gazdák csak felfegyverkezve és nagy csoportokban merészkednek ki földjeikre, a gyermekek csak kísérettel mehetnek iskolába vagy otthon kell őket tartani – adta hírül vasárnap a The Times of India napilap.

A helyi hatóságok közlése szerint az egyik tigrist, amely hat embert ölt meg, a napokban sikerült felkutatni és elaltatni, majd egy állatkertbe vitték.

Nem sokkal később azonban egy másik tigris megtámadott és megölt egy nőt. Ebben az esetben azonban az áldozat tűzifát keresve bement a tigrisrezervátumba és mintegy 300 méterre eltávolodott annak határától, itt érte őt a halálos támadás.

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy a tigris nem közelített meg egyetlen falut sem, ezért ezt az állatot nem fogják felkutatni.

A falusiak ezért az gondolják, hogy a hatóságok mossák kezüket, nem gondoskodnak biztonságukról. Indiában a becslések szerint mintegy 2200 tigris él vadon, a vadmacskák legtöbbször akkor támadnak emberekre, ha azok betérnek a tigrisrezervátumokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.