Népirtás

Lemészároltak 25 civilt etnikumok közötti gyűlöletből

A nand etnikum egyik milíciája megtámadott egy hutuk lakta falut, és machetékkel lefejezte 25 lakosát.

2017.02.19 14:57MTI

Lemészároltak 25 civilt etnikumok közötti gyűlöletből a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén – tudta meg az AFP hírügynökség szombat este hivatalos forrásból.

A nand etnikum egyik milíciája, a Mai-Mai Mazembe megtámadott egy hutuk lakta falut, és machetékkel lefejezte 25 lakosát – közölte Észak-Kivu tartomány kormányzójának helyi képviselője.

A nandok és a hutuk közötti erőszakcselekmények körülbelül egy éve kezdődtek el a keleti országrészben. A hutukat külföldieknek tartják a kongói őshonos etnikumok, többségük Ruandában él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.