Illegális bevándorlás

Menedékkérők százai másztak át a határkerítésen Spanyolországban

Ötszáz migráns átmászott a Ceuta spanyol várost Marrokótól elválasztó kerítésen, és bejutott a településre. Több százan megsérültek a rohamban.

2017.02.17 11:56MTI

Rendőrségi források szerint a hajnali 5 óra körül kezdődött roham során a fekete-afrikaiakból álló tömeg átmászott a várost Marokkótól elválasztó hat méter magas kerítésen. Az akció közben nagyjából 350-en megsérültek, őket a spanyol vöröskereszt munkatársai látják el. Akiknek nem lett bajuk, a menedékkérőknek ideiglenes menedéket nyújtó, általában túlzsúfolt, 512 férőhelyes ceutai központhoz vonultak.

A spanyol csendőrség “több száz” menekült behatolásáról számolt be, és tájékoztatása szerint a rendfenntartó erők tagjai közül is megsebesültek páran.

Legutóbb december 9-én volt hasonló tömeges behatolás Ceutába, akkor a 800 próbálkozó közül 438-nak sikerült átjutnia a spanyol területre, amelyet a 2000-es évek közepe óta 8 kilométer hosszan dupla kerítés választ el Marokkótól. Január 1-jén mintegy ezren rohamozták meg a ceutai határkerítést, de a rendfenntartó erőknek visszaszorították őket.

Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint tavaly a korábbi évekhez képest kevesebb, mintegy ezer menedékkérő lépett be illegálisan Ceuta és a szintén Marokkóba ékelődő másik spanyol exklávé, Melilla területére. Melillánál legutóbb február elején történt a péntekihez hasonló roham, akkor tucatnyi bevándorló jutott át a határkerítésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.