Autóbalesetet szenvedett

Napokon belül elhagyhatja a kórházat a lengyel miniszterelnök

Napokon belül elhagyhatja a kórházat a pénteken autóbalesetben megsérült Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

2017.02.13 07:24MTI

A varsói katonai kórházban ápolt Beata Szydlo minderről a lengyel közszolgálati televízió vasárnap esti híradójában elhangzott élő telefoninterjúban beszélt.

"Ha rajtam múlna, már ma elhagyhatnám a kórházat" - jelentette ki, hozzáfűzve: hazaengedéséről majd az orvosok döntenek néhány napon belül.

A lengyel kormányfő elmondta: jól érzi magát, a baleset "szerencsére nem vészes sérülésekkel végződött", a legkellemetlenebb panaszokat éppen a jól működő biztonsági öv okozta. "Komolyabb sérüléseket sajnos a kormányőrség tisztje szenvedett" - tette hozzá, utalva a vele egy kocsiban utazó őrre, aki műtéten esett át és hosszabb kórházi kezelésre szorul.

Beata Szydlo megköszönte az orvosok munkáját, valamint a sok, külföldről is érkező támogató üzenetet. Elmondta: vasárnap Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon, levelet írt neki Theresa May brit kormányfő.

Az 53 éves Beata Szydlo péntek este szenvedett autóbalesetet, amikor Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott. A kormányfőt szállító autó sofőrje egy személyautó előzése közben irányváltásra kényszerült, és járműve egy útszéli fának ütközött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.