A tudatlanság netovábbja

Nagyon égtek az amerikaiak, mint a Reichstag

Az amerikai Teniszszövetség a "náci himnuszt" szervezte le az USA-Németország Fed-kupa-meccs előtt.

2017.02.12 18:54ma.hu

Nagyon sajnálatos dolog történt a Hawaii-n megrendezett Fed kupán, miután az amerikai Teniszszövetség leégette magát azzal, hogy a náci himnusz csendült fel a játékokon. Andrea Petkovic, német sportoló rettenetesen kiakadt: "Ez volt a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem" - nyilatkozta.

Amit Alison Riske és Andrea Petkovic játéka előtt énekelt az amerikai előadó ("Deutschland, Deutschland über alles"), azt a második világháború óta betiltották. Azóta már csak a harmadik versszakot éneklik, amely az  "egység és a szabadság" eszméit hirdeti. A német játékos végül vesztett is, annyira felhúzta magát, hogy koncentrálni sem tudott.

"Még soha nem éreztem magam ennyire megalázva egész életemben. 13 éve játszom a Fed kupában, de eddig ez volt a legrosszabb dolog, ami történt velem" - mondta. "Egyszerűen ilyen nem történhet meg 2017-ben az Egyesült Államokban!"

A németek közben az "igazi" himnuszt énekelték

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.