Terror

Helikopterről lőttek szét egy bandavezért

Mexikóban a tengerészgyalogság harci helikopterének bevetésével szétlőtték egy regionális bandavezér rejtekhelyét, ahol meghalt ő és több embere - közölték helyi idő szerint pénteken a hatóságok.

2017.02.11 17:02MTI
hirdetés

A szövetségi belügyminisztérium jelentése szerint Juan Francisco Patrón Sánchez a Beltran Leyva nevű drogkartell főnöke volt a Csendes-óceán partján fekvő Nayarit államban és Jalisco állam déli felében. Az akció során meghalt hét bűntársa is.

Egy nyilatkozatra fel nem hatalmazott tengerésztiszt beszámolója szerint Patrón és társai tüzet nyitottak az elfogásukra érkezett tengerészgyalogosokra, és elbarikádozták magukat egy épület felső szintjén az állam fővárosában, Tepicben.

A tengerészgyalogosok egy “elrettentő tűzerejű” harci helikoptert hívtak segítségül, amely azután gépágyúval szétlőtte az épületet, amelyben rakétavetőt és más, nagy erejű tűzfegyvereket találtak.

Gépágyúk bevetése egy városban rendkívül ritka. A haditengerészet hangsúlyozta, hogy a helikoptert a szabályoknak megfelelően használták, azzal a céllal, hogy elkerüljék a civil vagy hatósági áldozatokat.

Ugyancsak Tepic városban, a repülőtér közelében röviddel később egy újabb fegyveres összecsapás volt, miután a szövetségi erőkre rálőttek. Ott négy bandita vesztette életét. Ők szintén a Bertra Leyva drogkartell emberei voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.