Görögország

Tízezreket evakuálnak Szalonikiben egy bomba miatt

A negyedtonnás bombát egy benzinkútnál végzett földmunka során, mintegy 5 méterre a felszín alatt fedezték fel.

2017.02.10 14:42MTI
hirdetés

Mintegy 72 000 embert költöztetnek ki otthonából ideiglenesen a hatóságok vasárnap a Görögország második legnagyobb városának számító Szalonikiben egy második világháborús bomba hatástalanítása és eltávolítása végett.

Fotó: Reuters

A negyedtonnás bombát egy benzinkútnál végzett földmunka során, mintegy 5 méterre a felszín alatt fedezték fel még múlt héten. Katonai szakértők a hétvégén megpróbálják helyben hatástalanítani a bombát, a művelet időtartamát néhány órára becsülik.

Fotó: Reuters

A műveletet helyi idő szerint vasárnap hajnali hat órakor kezdik el. A rendőrség tájékoztatása szerint a bomba 2 kilométeres körzetében élőket buszokkal a körzetben található tornatermekbe, stadionokba és kávézókba szállítják.

Fotó: Reuters


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.