Politika

Elképesztő összegbe kerülne megépíteni Trump falát a mexikói határon

Az építkezés három és fél évig tartana. Mexikóval "így vagy úgy", de megfizettetik a fal felhúzásának költségeit.

2017.02.10 10:35ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

6254 milliárd forintnyi összegbe kerülne megépíteni az amerikai-mexikói határra tervezett falat, ami Donald Trump választási kampányának egyik fő ígérete volt - ezt írta meg az amerikai belbiztonsági minisztérium bizalmas jelentése alapján a Reuters.

Trump a kampányban feleekkora összeget emlegetett. A belbiztonsági minisztérium számításaiból az is kiderül, hogy 3,5 évig tartana az építkezés, ami a fal felhúzása mellett a hozzá tartozó védelmi létesítmények kiépítésével jár.

Az új amerikai elnök január 25-én írta alá a fal felépítéséről szóló rendeletet, hozzátéve, hogy haladéktalanul hozzálátnak a terv kivitelezéséhez. Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője azt mondta: Mexikóval "így vagy úgy" megfizettetik a fal költségeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.