Iszlám Állam

Ott hagyják a kutyáknak a terroristák holttesteit

Komoly pszichológiai hadviselésbe kezdett az iraki hadsereg Moszulban.

2017.02.07 11:34ma.hu

A terroristák tetemeit egyfajta figyelmeztető jelzésnek szánja a hadsereg, előfordul, hogy még a robbanóöv is rajtuk van.

Ott hagyjuk őket a kutyáknak, mert a lakosságnak tudnia kell, mivel jár, ha valaki a terroristák oldalára áll - mondta egy iraki katona a Reuters hírügynökségnek.

A katonák megoldása komoly egészségügyi kockázatokat is hordoz: egyrészt a bomló tetemek miatt, másrészt a még fel nem robbant robbanóövek miatt.

Bár az utóbbi hónapokban jelentős területeket vesztett a környéken az Iszlám Állam, Moszul nyugati része még mindig a dzsihadisták ellenőrzése alatt áll.

Kóbor kutya Moszulban (Fotó: Tom Westcott)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.