Terror

Tucatnyi dzsihadistával végzett a török hadsereg Szíriában

Parancsnoki állásokat, búvóhelyeket, járműveket és ellenőrzőpontokat is megsemmisítettek.

2017.02.06 09:27MTI
Fotó: AFP

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet 13 dzsihadistájával végzett, 8-at pedig megsebesített a török hadsereg az elmúlt 24 órában az észak-szíriai el-Báb város térségében.

A katonák 321 célpont ellen intéztek támadást, a többi között parancsnoki állásokat, búvóhelyeket, járműveket és ellenőrzőpontokat is megsemmisítettek.

Ankara augusztus 24-én Eufráteszi Pajzs fedőnéven indított hadműveletet Észak-Szíriában, hogy a lázadó Szabad Szíriai Hadsereget (SZSZH) támogatva megtisztítsa a határ menti területeket a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól. A dzsihadisták második legfontosabb szíriai központjának, el-Bábnak az ostroma két hónapja tart.

Az Anadolu török állami hírügynökség legutóbbi összesítése alapján az Eufráteszi Pajzs kezdete óta a török hadsereg több mint 2150 dzsihadistát tett ártalmatlanná, közülük legalább 1850-et megölt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.