Illegális bevándorlás

Elemző: nincs új javaslat a máltai EU-csúcson migrációs témában

A Migrációkutató Intézet elemzője szerint nincsenek új javaslatok a migráció kezelésével kapcsolatban, amelyeket a máltai uniós csúcson megvitatnának, az eddigi keretekből nehezen tud az uniós döntéshozatal kimozdulni.

2017.01.28 10:45MTI

Janik Szabolcs az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában elmondta, hogy várhatóan Málta erőteljesebben visszatérhet a német narratívához, vagyis a Németország által preferált megoldásokat támogathatja.

Elmondta még, hogy széles körű konszenzus alakult ki azzal a javaslattal kapcsolatban, amely szerint a kibocsátó és tranzit térségeket kell támogatni pénzzel és szakértelemmel.

Janik Szabolcs megjegyezte, hogy megváltozott a migrációs útvonal, az unió és Törökország közötti megállapodás, valamint a balkáni útvonal lezárása miatt újra a Líbián és Olaszországon át vezető útvonal a legterheltebb, és amíg az EU-Törökország együttműködés működőképes, addig nem változik majd a helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.