Első alkalommal

Terrorizmussal vádolt gyanúsítottat küldött vissza Irakba Belgium

Belgium első alkalommal küldött vissza terrorizmussal vádolt, az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel bizonyítottan kapcsolatot tartó embert Irakba.

2017.01.23 12:22MTI

Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár irodájának tájékoztatása szerint a terrorizmussal vádolt iraki fiatalember az Iszlám Állam Németországban megfigyelt szimpatizánsaival tartott kapcsolatot.

A La Libre Belgique című belga napilap arról számolt be, korábban volt példa arra, hogy kiutasított egyének önként elhagyták az unió területét, a belga eset azonban az első, amikor egy terrorista tevékenységgel vádolt gyanúsítottat hivatalosan szállítottak vissza Európából Irakba, akit Bagdad vissza is fogadott.

A napilap információi szerint Belgium mintegy 50-70 iraki állampolgárt szeretne visszaküldeni hazájukba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.