Iszlám Állam

Németországban őrizetbe vették a bécsi fiatal egy feltételezett társát

Súlyos, állami elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják.

2017.01.22 21:39MTI

Őrizetbe vették a németországi Neuss-ban a Bécsben terrorizmus gyanújával elfogott fiatal egy feltételezett társát - közölték vasárnap német illetékesek.

A 21 éves férfit még szombaton vették őrizetbe lakásában az észak-rajna-vesztfáliai településen, egy terrorelhárító rendőrségi alakulat bevetésével. A tartományi bűnügyi hivatal és a düsseldorfi ügyészség tájékoztatása szerint súlyos, állami elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják.

Részleteket hivatalosan nem közöltek. A Focus című német hírmagazin értesülése szerint a gyanúsított a Bundeswehr - a német hadsereg - intézményei vagy katonái ellen tervezhetett merényletet a Bécsben pénteken elfogott fiatalemberrel együtt. Közösen robbanószerekkel kísérleteztek a neuss-i lakásban, és lehetséges célpontokról beszéltek.

Bécsben pénteken egy 17 éves fiatalt vettek őrizetbe terrorizmus gyanújával. Német hírportálok beszámolói szerint az illető albán származású osztrák állampolgár. A Kronen Zeitung című osztrák napilap vasárnapi jelentése szerint az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követőjének vallotta magát kihallgatásán. A lap arról is beszámolt, hogy a rövidesen nagykorúvá váló férfi az interneten tanulmányozta, mi kell egy pokolgép készítéséhez, és azon volt, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.