Trump beiktatása

Donald Trump tanácsadói is részt vettek a magyar nagykövetség ünnepségén

A rendezvényen befolyásos republikánus politikusok jelentek meg és mondtak rövid beszédet.

2017.01.22 12:23MTI

Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség Trump beiktatása alkalmából rendezett ünnepségén.

A washingtoni magyar nagykövetség - csakúgy, mint például az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Kuvait diplomáciai képviselete - a nagykövetség új épületében - ünnepséget és Ádám György zongoraművész részvételével koncertet rendezett Donald Trump beiktatása alkalmából. A rendezvényen befolyásos republikánus politikusok jelentek meg és mondtak rövid beszédet.

Jelen volt és beszédet mondott - mások mellett - Mike Coffman, coloradói képviselő, a törvényhozás magyar-amerikai lobbicsoportjának prominens tagja, Steve King, iowai képviselő, a kaliforniai Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és Donald Trump hatalomátadást bonyolító csapatának alenöke, vagy Marsha Blackburn, Tennessee képviselőnője, aki szintén a hatalomátadást bonyolító csapat alelnöke volt. Több politikus pedig - így például Mike Pompeo, a CIA várható vezetője, vagy a floridai Dennis Ross - a munkatársával képviseltette magát a rendezvényen. Magyar részről Megyesy Jenő, Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója, Perényi Zsigmond a miniszterelnöki hivatal helyettes államtitkára, Kumin Ferenc New York-i főkonzul és az éppen Washingtonban tartózkodó magyar parlamenti küldöttség tagjai, Mesterházy Attila, Firtl Mátyás, Szakács László és Velez Árpád vett részt.

Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete hangsúlyozta: a rendezvénnyel, illetve az új elnök beiktatásával végleg lezárható az a korszak, amelyben Magyarországnak a magyar-amerikai kapcsolatokban "fantomok ellen" kellett küzdenie. A szombati rendezvénnyel - tette hozzá a nagykövet - "Magyarország megerősítette helyét az új amerikai republikánus kormányzat geostratégiai térképén".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.