Terror

Terrortámadás egy szíriai menekülttábor ellen, legalább négy halott

A jordániai határ közelében fekvő táborban autóba rejtett pokolgép robbant. Sok a sebesült.

2017.01.21 18:39ma.hu

Autóba rejtett pokolgép robbant szombaton a dél-szíriai Rakban menekülttáborban, a jordániai határ közelében. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint legalább négyen meghaltak, sok a sebesült.

A felkelők ellenőrzése alatt álló táborban több mint 75 ezer menekült él, a rendre a szír hadsereg és az Iszlám Állam ellen is harcoló Dzsaís al-Asaír csoport felügyel.

A tábor ellen már többször követtek el merényleteket. Tavaly ősszel egy robbanóanyaggal megpakolt teherautó hajtott az egyik közeli ellenőrzőpontba: akkor három ember halt meg és legalább húszan megsebesültek.

A gyanú szerint a merényletet az Iszlám állam követte el. A terrorszervezet az elmúlt hónapokban jelentős területeket vesztett Irakban és Szíriában, ezért igyekszik megerősíteni a pozícióit az ország középső és keleti részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.