Tragédia

Az egyik tanár az égő buszból mentette a gyerekeket

Az olasz rendőrök szerint a kerekek meghibásodása okozhatta a tizenhat utas életét követelő balesetet.

2017.01.21 13:40ma.hu
Fotó: AFP

A L'Arena értesülései szerint a busz kerekeinek meghibásodása okozhatta a péntek éjjel történt olaszországi buszbalesetet. A buszon magyar diákok utaztak egy franciaországi sítáborból hazafelé. A tragédiában tizenhat utas életét vesztette, és 39-en megsérültek.

Szemtanúk szerint egy tornatanár visszament az égő buszba, hogy életeket mentsen, és akit lehet, kimenekítsen az összeroncsolódott járműből. A Repubblica úgy tudja, hogy a tanár maga is súlyosan megsérült mentés közben.

Az MTI híre szerint a Studio Italia Olasz Nyelvi és Idegenforgalmi Központ a diákok hozzátartozóinak ingyenes szállást ajánlott fel a baleset helyszínének közelében. Salusinszky András, a központ igazgatója elmondta, hogy a szállás a Verona megyei San Bonifacio közelében van, akit érdekel a lehetőség a +36 30 21 21 142-es telefonszámon kaphat részletesebb tájékoztatást.

Olasztanárként, olasz utak szervezőiként és nem utolsó sorban szülőkként osztozunk minden érintett fájdalmában - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.