Halálos baleset

Olaszországi buszbaleset: Budapesti gimnazisták az áldozatok, legalább 16 halott

Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani. A helyszínen nem találtak féknyomokat.

2017.01.21 09:00ma.hu
Fotó: Twitter

Legkevesebb hét, de az olasz lapok és a BBC értesülései szerint tizenhat áldozata van annak a tragikus buszbalesetnek, amely pénteken éjjel történt egy veronai autópálya-lehajtónál. A 14-18 év közötti budapesti diákokat szállító busz Franciaországból tartott hazafelé, amikor San Martino Buon Albergo közelében a szalagkorlátnak, majd a védőfalnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.

Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani. Az olasz AGI hírügynökség úgy tudja, hogy a busz francia sofőrje is meghalt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke szombaton reggel az M1-nek nyilatkozva elmondta: a buszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak. A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - voltak a buszon. "Azt kell mondanom, hogy a helyzet súlyos" - fogalmazott Menczer.

A sérülteket három veronai kórházban ápolják. A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a konzulátus minden munkatársa Veronába utazik, hogy minden segítséget megadhassanak a sérülteknek. A római konzul is úton van, és Budapestről két további diplomata indult a baleset helyszínére.

A hírügynökségek szerint a helyszínen nem találtak féknyomokat.

A külügyminisztérium biztosította a szülőket, hogy minden információt rendelkezésükre bocsát a balesettel kapcsolatban.

A milánói főkonzulátus ügyeleti száma: 0039/339-62-19-517

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.