Amerikai elnök

Trump beiktatása - Folytatódnak az összecsapások Washingtonban a Trump-ellenes tüntetők és a rendőrök között

Eddig 95 embert tartóztattak le.

2017.01.20 22:44MTI

Folytatódtak az összecsapások Washingtonban péntek délután a frissen beiktatott amerikai elnök, Donald Trump ellen tüntetők és a rendőrök között.

A szövetségi főváros belvárosi utcáin, a Fehér Háztól nem messze csaptak össze a Trump-ellenes tüntetők a rohamrendőrökkel. A körülbelül négyszáz fős tüntetőcsapat kövekkel és botokkal támadt rá a rendőrökre, akik könnygázgránátok bevetésével próbálták meg feloszlatni a csoportot.

A washingtoni rendőrség szóvivője bejelentette, hogy eddig 95 embert tartóztattak le.

A belváros egyik másik pontján - szintén nem messze a Fehér Háztól - békés tüntetők kis csoportjai vonultak fel, táblákkal a kezükben. Ne legyen békés az átmenet - volt olvasható több táblán is.

Mike Pence alelnök Chevy Chase-ben - Washington marylandi elővárosában - lévő házánál a homoszexuális jogok aktivistái kezdtek táncos tüntetést.

A rendőrség közlése szerint a protestálók elsöprő többsége békés, az erőszakos tüntetők pedig nem washingtoniak, és szervezetten érkeztek fővárosba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.