Vagyon

Ön visszautalna 50 milliárd Ft-ot, ha tévesen a bankszámláján landolna?

Néhány órára jüanmilliárdos volt egy kínai férfi, de minderről még csak nem is tudott...

2017.01.20 21:25ma.hu

Néhány órára milliárdos lett egy kínai férfi, aki minderről nem is tudott semmit. Az eset egy közép-kínai városban történt, ahol a férfi betért egy bankba, hogy számlát nyisson. Ez sikerült is, de az alkalmazott hibája miatt a számlán hirtelen 1,2 milliárd jüan (több mint 50 milliárd forint) jelent meg.

A hiba néhány órán belül kiderült az ellenőrzések miatt. A férfit felhívták és megkérték, hogy utalja vissza a pénzt. A férfi ezt meg is tette, csak arra kérte a bankot, hogy ne büntessék meg a banki tisztviselőt, mivel szerinte "ilyen hibát bárki elkövethet."

A bank 300 jüannal (körülbelül 12000 forinttal) és egy csomag cigarettával hálálta meg az együttműködést a férfinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.