Donald Trump

Washingtonban tüntettek Trump beiktatása ellen

Könnygázt és paprikasprayt is bevetettek a ma hivatalba lépő elnök beiktatása ellen tiltakozó tüntetők között.

2017.01.20 15:26ma.hu
Fotó: AFP

Könnygázt és paprikaspray-t is bevetettek a rendőrök Washingtonban azok ellen a tüntetők ellen, akik a National Press Club előtt tiltakoztak Donald Trump hivatalba lépő amerikai elnök beiktatása ellen csütörtök éjjel. Az épületben Trump támogatói ünnepeltek.

Az új amerikai elnök egyik támogatója a konzervatív Fox Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy egy zászlórúddal fejbe verte az egyik tüntető. "Ez történik, ha nem értesz egyet a toleráns baloldallal" - kommentálta az esetet a Facebookon a férfi. A tűntetők tagadják, hogy bárkit is bántalmaztak volna. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a tűntetők hangosan kifújolták a rendezvényen résztvevő vendégeket, és a szemtanúk szerint egyiküket-másikukat meg is dobálták.

A rendőrség további tüntetésekre számít Amerika-szerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.