Természeti katasztrófa

Hat túlélőt találtak a lavina által betemetett olasz szálloda romjai alatt

A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak az épületben rekedt emberek kiszabadításán. Nincs könnyű dolguk.

2017.01.20 13:35próba
Fotó: AFP

Hat túlélőt találtak annak az olaszországi hotelnek a romjai alatt, amelyet szerdán maga alá temetett egy lavina. Az MTI értesülései szerint a mentőalakulatok nagy erőkkel dolgoznak az épületben ragadt emberek kiszabadításán; a tűzoltóság szóvivője szerint folyamatosan tartják a kapcsolatot a túlélőkkel.

A kutatás péntekre virradó éjjel is folytatódott, több mint száz hegyi mentő dolgozott az 1200 méteres magasságban fekvő Rigopiano szállodánál. Korábban két holttestet ástak ki a romba dőlt épületből, és két további áldozatot is találtak, de egyelőre nem tudták kiemelni őket.

A nagy jó miatt a kotrógépek továbbra sem tudják megközelíteni a hotelt. A térségbe speciális mentőegységek és barlangászok érkeztek, akik a szállodához legközelebb eső településen állították fel a központjukat, és azt tanulmányozzák, hogyan tudnák megközelíteni a terepet, illetve miként juthatnának be az erősen megrongálódott épületbe.

Fabrizio Curcio, az olsz katasztrófavédelem vezetője szerint a mentést nagyon megnehezíti, hogy a nagy mennyiségű hó, és a lavina által elsodort kövek, sziklák, fák és törmelékek szinte szétrobbantották a hotel belsejét. Rendkívüli műszaki beavatkozásra van szükség, nehogy a mentőegységeket is maga alá temesse az épület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.