Baleset

Iskolabusz karambolozott Indiában, sok halott

Frontálisan ütközött egy iskolabusz és egy teherautó csütörtök reggel az észak-indiai Uttar Prades szövetségi államban, a balesetben legalább 25 diák meghalt.

2017.01.19 11:05MTI

Az ütközésnek 36 – más források szerint mintegy 50 – sérültje is van. A rendőrség közölte, hogy a teherautó sofőrjének a lábát amputálni kellett. A halálos áldozatok – akik 7 és 10 év közötti gyerekek – Eta városában jártak iskolába.

Daldzsít Csodri helyi rendőrségi tisztségviselő szerint a látási viszonyok a sűrű köd miatt korlátozottak voltak.

Fotó: AP

Uttar Prades oktatásügyi hatóságai az összes iskolában háromnapos tanítási szünetet rendeltek el a körzetben a szokatlanul hideg időjárás miatt, így a hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, miért maradt nyitva mégis az etai oktatási intézmény.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitter közösségi oldalon.

“Gyötrelmesen érzem magam a tragikus etai baleset miatt. Osztozom a gyászoló családok fájdalmában” – írta.

Indiában gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért többnyire az utak rossz állapotát, az elöregedett járműveket és a sofőrök figyelmetlen vezetési stílusát teszik felelőssé. Az indiai közlekedési minisztérium nyilvántartása szerint 2015-ben több mint 146 ezren vesztették életüket az indiai utakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.