Terror

Autóba rejtett pokolgép robbant Maliban, legalább huszonöten meghaltak

A pokolgép egy Gao városának közelében lévő bázison robbant, ahol a helyi hadsereg katonái és más fegyveres szervezetek tagjai állomásoztak.

2017.01.18 12:42ma.hu
Fotó: AFP

Autóba rejtett pokolgép robbant Maliban egy Hao városához közeli katonai támaszponton - írja a BBC. A merényletben legalább huszonöten meghaltak, sok a sebesült.

A bázison a helyi hadsereg katonái és más fegyveres szervezetek tagjai állomásoztak, akiknek az volt a feladatuk, hogy az ENSZ közreműködésével megkötött békemegállapodás keretében megpróbálják meggátolni az erőszakos összecsapásokat az ország sivatagos területén.

A iszlamisták 2012-ben vették át a hatalmat a régióban, ahol a 2013-as francia katonai beavatkozás ellenére máig gyakoriak a merényletek és emberrablások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.