Kiskorú is van az áldozatok között

Több embert HIV-el fertőzött meg egy férfi Thaiföldön

A férfit már hazájában is körözték, mert a hatóságok szerint több mint tíz embert, köztük egy kiskorút, megfertőzött az AIDS-et okozó vírussal - közölte a helyi rendőrség szerdán.

2017.01.18 11:51MTI

A 49 éves férfi másfél éve tartózkodik illegálisan a délkelet-ázsiai országban, s a rendőrség a Thaiföld déli részén található népszerű üdülőhelyen, Phuketen, a sziget azonos nevű székhelyének autóbusz-állomásán fogta el. Azután bukkantak rá, hogy néhány nappal korábban nagy felzúdulást keltett a közösségi hálókon a hír, hogy az országban tartózkodik.

“Az Interpol thaiföldi részlegét azzal keresték fel, hogy egy Csehországból megszökött gyanúsított Thaiföldön készített képeket osztott meg saját magáról az interneten” – írta közleményében a nemzetközi rendőrségi együttműködési szervezet helyi csoportja.

Krisszana Pattanacsaroen, a thaiföldi rendőrség szóvivője elmondta, hogy ők is keresték a férfit, aki 2015 júniusában lépett be az országba turistavízummal, amelynek érvényességi ideje azóta jócskán lejárt. Hozzátette: hazájában szexuális bűncselekmény elkövetése miatt körözik a cseh férfit. A thaiföldi rendőrség szerint a délkelet-ázsiai országban eddig senki sem emelt panaszt a gyanúsítottal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.