Légi katasztrófa

Maláj gép: 3 év után felhagynak a kutatással

Ausztrália, Malajzia és Kína közösen, ám szomorúan hozták meg a döntést a repülőgép keresésével kapcsolatban.

2017.01.17 10:25MTI

Csaknem hároméves eredménytelen kutatás után nem keresik tovább az eltűnt maláj utasszállító repülőgép roncsait - közölte kedden Ausztráliában a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC).

Ausztrália, Malajzia és Kína közösen, ám szomorúan hozták meg a döntést a repülőgép keresésével kapcsolatban. Csaknem három évig tartó sikertelen keresés folyt a 120 ezer négyzetkilométeres Indiai-óceánon.

A kutatás felfüggesztése nyomán valószínűsíthető, hogy soha nem sikerül megoldani a világ légi közlekedésének egyik legrejtélyesebb esetét. Keserű hír ez az eltűnt utasok hozzátartozóinak, főképpen azután, hogy a kutatásban részt vevő tisztviselők elismerték, hogy rossz helyen keresték a gép nyomait. Kijelentették: bár felhagynak a kereséssel, de ha bármilyen új információhoz jutnak, ami segíthet, nem tartják kizártnak, hogy megtalálják a gépet a jövőben.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt a malajziai fővárosban, Kuala Lumpurban. Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

A 2014-ben lezuhanó gép és 239 utasa a vizsgálatok szerint nagy és növekvő süllyedési sebességgel zuhanhatott az Indiai-óceánba. Találtak húsz repülőgépdarabot, ebből hét lehetett a malajziai gép része.

Ezen a vonalon keresték a gépet az Indiai-óceánban (Forrás: BBC)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.