Légi közlekedés

Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító

Az Airbus A330-203-as típusú utasszállító az ománi Szalálából Kölnbe tartott, amikor a veszély miatt leszállni kényszerült Kuvaitváros nemzetközi repülőterén.

2017.01.15 11:02MTI

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre vasárnap Kuvaitban az Eurowings német légitársaság Ománból Németországba tartó repülőgépe 286 utassal a fedélzetén, a gép átvizsgálásakor azonban nem találtak robbanóanyagot - jelentette be a kuvaiti polgári repülésügyi hatóság.

Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az Airbus A330-203-as típusú utasszállító az ománi Szalálából Kölnbe tartott, amikor a veszély miatt leszállni kényszerült Kuvaitváros nemzetközi repülőterén.

A KUNA kuvaiti hírügynökség jelentése szerint a repülőgép parancsnoka kérte a kényszerleszállás engedélyezését, az utasokat azonnal evakuálták.

A német légitársaság közlése szerint a charterjáratot "biztonsági okokból" irányították Kuvaitba az érintett hatóságokkal való konzultáció után.

Az Eurowings a Lufthansa német légitársaság leányvállalata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.