Elismerés

Obama elnök aláírja azt a törvényt, amely lehetővé teszi a nyugalmazott Mattis tábornok miniszteri kinevezését

Törvényhozás.

2017.01.15 01:30MTI

Obama elnök aláírja azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a nyugalmazott Mattis tábornokot kinevezhessék védelmi miniszternek.

Az amerikai törvények értelmében nem lehet védelmi miniszter olyan személy, aki hét éven belül távozott a hadseregtől. A 66 éves John Mattis 2013-ban vonult nyugállományba, miután az Egyesült Államok Középső Főparancsnoksága parancsnokaként a közel-keleti térséget felügyelte.

Mattis tábornok kinevezéséhez a kongresszusnak módosító törvényt kell elfogadnia, ezt a képviselőház valószínűleg még pénteken - egy nappal Mattis csütörtöki szenátusi meghallgatása után - megszavazza,

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtóértekezletén jelentette be, hogy amennyiben a kongresszus elfogadja a törvényt, a Fehér Ház nem áll Mattis kinevezésének útjába.

A Fehér Ház szóvivője azt is közölte, hogy utolsó elnöki sajtóértekezletét Barack Obama a jövő szerdán, két nappal az új elnök beiktatási ünnepsége előtt tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.