A választások óta először

Trump Twitter-bejegyzésben támadta Clintont

A választások óta először intézett támadást volt riválisa, Hillary Clinton ellen Donald Trump. Pénteki Twitter-üzenetében "pokolian bűnösnek" nevezte a demokrata párti politikust.

2017.01.13 16:53MTI

A megválasztott elnök arra reagálva támadta Clintont, hogy az igazságügyi minisztérium csütörtökön bejelentette: vizsgálatot indítanak James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója néhány döntése ügyében, hogy megállapítsák, betartotta-e a pártatlanság és semlegesség szabályait vagy valamilyen politikai motívumtól ösztökélve cselekedett, amikor például néhány nappal az elnökválasztás előtt bejelentette, hogy újraindítják a vizsgálatot Clinton email-botránya ügyében.

"Miért panaszkodnak Hillary Clinton emberei? A rendelkezésre álló információk alapján soha nem lett volna szabad megengedni, hogy induljon az elnökválasztáson. Pokolian bűnös" - fogalmazott Trump.

Egy másik, szintén pénteki bejegyzésében visszatért a róla összeállított állítólagos hírszerzési jelentésre, amelyben a többi között az szerepel, hogy Oroszországnak kompromittáló dokumentumai vannak róla és ezzel zsarolhatják. A Buzzfeed portál ellenőrizetlen összeállításának kiszivárogtatásáért ismét a hírszerzői közösséget okolta. "Most kiderül, hogy az ellenem felhozott hamis állításokat politikai ellenfeleim és egy felelősségre vonástól félő kudarcos kém állították össze. Hamis hírek!" - fogalmazott Trump, s hangsúlyozta: Oroszország is közölte, hogy semmifajta kompromittáló információval nem rendelkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.