Illegális bevándorlás

Egyre többen érkeznek illegálisan Lengyelországba dél felől

Három hónap alatt több ezer határsértés történt a lengyel-szlovák határon.

2017.01.11 13:36MTI

Növekszik határsértések száma Lengyelország déli határán, amelyre a keleti szakaszról terelődtek át a migrációs útvonalak; 2016 első három negyedévében a lengyel határőrök összesen 5,7 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel ott - írja a Rzeczpospolita lengyel napilap szerdán.

A lap szerint aktívabbak lettek az embercsempészbandák. Míg néhány évvel ezelőtt a szervezett embercsempészettel mindenekelőtt a lengyel határ keleti szakaszán, az ukrán és a litván határon kellett szembesülni, jelenleg a migrációs útvonalak Lengyelország déli részére irányulnak – idézett a Rzeczpospolita névtelenül nyilatkozó határőröket.

A lap ennél pontosabban nem jelölte meg, hogy a lengyel határ mely szakaszáról van szó. A csempészbandák többek között szíriai, török, iraki állampolgárokat és csecseneket visznek át a nyugat-európai országokba az általában tranzitországnak tekintett Lengyelország területén.

A lengyel határőrség 2016 első három negyedévében 5,7 ezer határsértőt tartóztatott fel, ami 380-nal több, mint az előző év azonos időszakában. A Rzeczpospolita szerint az illegális határátlépések többségét – 4,3 ezret – Lengyelországba való belépéskor regisztrálták.

A cikk nem fejti ki, hogy a Lengyelországot elhagyó többi határsértőt melyik határon tartóztatták fel. A lengyel sajtó az utóbbi hónapokban mindenekelőtt a lengyel-német határon át Nyugatra irányuló migrációról számolt be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.