Hajózás

Ilyen kevés kalóztámadás évek óta nem volt

Tavaly 191 kalóztámadást jegyeztek fel, míg egy évvel korábban még 246 ilyen incidens történt.

2017.01.11 01:30MTI

Tizennyolc éve nem történt olyan kevés kalóztámadás a világ tengerein, mint 2016-ban - derül ki a Nemzetközi Hajózási Hivatal kedden közzétett jelentéséből.

Tavaly 191 kalóztámadást jegyeztek fel, míg egy évvel korábban még 246 ilyen incidens történt. 2016-ban hét hajót kerítettek hatalmukba tengeri rablók, és 151 túszt ejtettek. 2015-ben 15 hajót szálltak meg kalózok és 271 embert ejtettek túszul.

Háromszorosára emelkedett viszont 2015-höz képest az elrabolt emberek száma. 2015-ben 19 embert fogtak el és tartottak foglyul váltságdíjért, míg tavaly 62-en estek emberrablók fogságába. Többségüket Nyugat-Afrika partjainál rabolták el, de sok emberrablás volt Indonézia és Malajzia közelében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.