Terror

Gázolásos merénylet a Sínai-félszigeten, legalább nyolcan meghaltak

Egy ismeretlen merénylő robbanószerrel megrakott kukásautóval hajtott egy rendőrségi épület melletti őrhelybe. Sok a sebesült.

2017.01.09 14:35ma.hu
Fotó: AFP

Legalább nyolc egyiptomi rendőrt megöltek, és tucatnyit megsebesítettek hétfőn ismeretlen támadók egy rendőrőrs melletti ellenőrzőpontnál végrehajtott merényletben a Sínai-félsziget északi részén - írja az MTI.

A hatóságok szerint az elkövető egy robbanószerrel megrakott kukásautóval rohant bele a rendőrségi épület melletti őrhelybe el-Arís városában. A robbanás lerombolta a háromemeletes épületet. A detonációt után fegyveresek gépfegyverekkel és rakétavetőkkel nyitottak tüzet az ellenzőpontra.

Több holttestet a romok közül emeltek ki, tizenhárman megsebesültek, köztük négy civil. A rendőrség megtalálta az öngyilkos merénylő holttestét is.

Az akciót egyelőre egyik szervezet sem vállalta magára.

A Sínai-félszigeten nagyon megszaporodtak a hasonló incidensek, amióta 2013-ban megbuktatták az észak-afrikai ország legrégebbi iszlamista mozgalmához, a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfőt. A térségben fegyveres harcot folytató szélsőséges csoport 2014-ben hűséget fogadott az elsősorban Szíriában és Irakban tevékeny Iszlám Államnak, felvette a Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) nevet, és azóta több száz egyiptomi katonával és rendőrrel végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.