Migráció

Magukra hagyta a menekülteket egy embercsempész a mínusz húsz fokban

A tizenkilenc menedékkérőt egy németországi autópálya parkolójában találták meg a rendőrök. Kis híján halálra fagytak.

2017.01.08 14:45ma.hu
Fotó: AFP

Tizenkilenc menedékkérőt hagyott a mínusz húsz fokos hidegben egy embercsempész egy németországi autópálya parkolójában - közölte a Reuters-szel a német rendőrség. A szerencsétlen emberek kis híján kihűltek, mire megtalálták őket a rendőrök.

Az Irakból, Iránból és Szíriából érkező menekültek fejenként 500-800 eurót fizettek az embercsempésznek, hogy egy olaszországi befogadóközpontból Németországba vigye őket. A rendőrség körözést adott ki a férfi után, aki egy brit rendszámú teherautóval szállította az embereket.

A menekültek között négy gyerek is volt, őket a gyámügy gondjaira bízták, a többieket pedig egy befogadóállomásra vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.