Terrorizmus

Nincs kapcsolat a Tunéziában őrizetbe vettek és a berlini merénylet között

Semmilyen kapcsolat nincs a berlini gázolásos merénylet és a Tunéziában őrizetbe vett négy gyanúsított, köztük a merénylő unokatestvérei között.

2017.01.07 17:23MTI

“A nyomozás arra jutott, hogy semmi közük a merénylethez, és nem tagjai egyetlen dzsihadista szervezetnek sem” – mutatott rá Szofien Szliti, a tunéziai vádhatóság szóvivője. A négy gyanúsított közül hármat szabadon engedtek. Egyiküket viszont, Anis Amri egyik unokaöccsét viszont továbbra is előzetes letartóztatásban tartják, mert a gyanú szerint csatlakozni akart egy külföldi terrorszervezethez.

Amri december 19-én 12 embert ölt meg, amikor egy eltérített lengyel kamionnal szándékosan belehajtott a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron. Négy nappal később olasz rendőrök akarták igazoltatni, de rájuk támadt, s végül agyonlőtték.

A tunéziai belügyminiszter korábban arról számolt be, hogy a merénylő titkosított üzeneteket váltott tunéziai unokaöccsével, hogy a rendőrség ne tudja őket lehallgatni, nagybátyja pedig pénzt küldött Amrinak, aki egy Abu al-Valaa Brigád nevű, németországi dzsihadista csoport “emírje” volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.