Trump elvárásai

Lemondott az Egyesült Államok kanadai nagykövete

Lemondott az Egyesült Államok kanadai nagykövete és ezzel elsőként tett eleget Donald Trump elvárásainak. A megválasztott elnök ugyanis jelezte, hogy valamennyi politikai kinevezettet leváltja.

2017.01.06 21:17MTI

Bruce Heyman nagykövet, aki Barack Obama elnök egyik bizalmi emberének számított, Twitter-üzenetben hozta nyilvánosságra lemondását.

"A kérésnek megfelelően január 20-i határidővel lemondok az Egyesült Államok Kanadában akkreditált nagykövetének posztjáról" - olvasható Heyman bejegyzésében. A nagykövet, aki korábban a Goldman Sachs bankház egyik felelős vezetője volt, 2014 óta töltötte be a nagyköveti posztot Ottawában. 2008-ban és 2012-ben is Obama kampányának egyik nagy támogatója volt, s jelentős pénzadományokkal segítette a demokrata párti elnököt.

A The New York Times csütörtökön - diplomáciai forrásokra hivatkozva - arról írt, hogy a hatalom átadását bonyolító Trump-csapat kivétel nélkül valamennyi politikai kinevezett nagykövetet felkérte, hogy január 20-i hatállyal mondjon le posztjáról.

Donald Trumpot január 20-án iktatják be hivatalába.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.