Baleset

Kis híján agyonlőtte Erzsébet királynőt a Buckingham Palota egyik őre

A II. Erzsébet kiment egy kicsit levegőzni a kertbe, az őr betolakodónak nézte.

2017.01.05 11:56ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Nem mindennapi történetet osztott meg a New York Times-zal a Buckingham Palota egyik volt biztonsági őre. A névtelenül nyilatkozó katona "kis híján lelőtte" II. Erzsébetet, amikor a királynő éjszaka sétálni indult a kertben.

Az idős uralkodó gyakran szenved álmatlanságtól, és ilyenkor szívesen levegőzik egyet. Az őr azt hitte, hogy betolakodó, ezért rákiáltott őfelségére: "Ki vagy?" Aztán szerencsére felismerte a királynőt. "A francba felség, majdnem magára lőttem" - mondta állítólag megkönnyebbülésében.

A jelek szerint II. Erzsébet nem szívbajos fajta. "Semmi baj - mondta az őr visszaemlékezése szerint. - Legközelebb előre értesítem, hogy ne kelljen meglőnie."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.