Egyedül nem mehetett volna

Lefejeztek egy férje nélkül bevásárló nőt Afganisztánban

A nőt az utcán egy csoport fegyveres férfi tartóztatta fel, majd röviddel ezt követően végeztek vele.

2016.12.29 08:34MTI
Képünk illusztráció (Reuters)

Lefejeztek egy férje nélkül bevásárló nőt Afganisztánban – közölte szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a Daily Mail című brit napilapra hivatkozva.

A gyilkosság az észak-afganisztáni Szári-Pul tartományban történt, amelynek jelentős részét még mindig a radikális iszlamista tálibok tartják ellenőrzésük alatt.

A lap értesülései szerint a 30 éves nő férje néhány nappal az esetet megelőzően elutazott Iránba. Férje távollétében az asszony úgy döntött, hogy bevásárol a tartományban fekvő Latti nevű falu piacán. A tálibok ellenőrizte helység egyik utcáján egy csoport fegyveres férfi tartóztatta fel a 30 évest nőt, majd röviddel ezt követően megölték.

A tartományi kormányzó szerint a nőt azért fejezték le, mert a tálibok uralma alatt a nőknek tilos férfi hozzátartozóik kísérete nélkül elhagyniuk otthonukat. A nőknek egyebek mellett tilos dolgozniuk, vagy oktatásban részt venniük, illetve hordaniuk kell az egész arcot és testet elfedő muszlim női viseletet, a burkát is.

Az iszlamisták ugyanakkor azt állították, hogy nincs közük a gyilkossághoz.

Afganisztánban nagyon rossz a biztonsági helyzet, és a szélsőséges tálibok még mindig kiterjedt területet ellenőriznek az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.