Terror

Szilveszterkor készülhetett merényletre egy férfi

Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Ausztriában is megerősítették a rendőrök köztéri jelenlétét szilveszter előtt. Nálunk szintén.

2016.12.28 17:13MTI

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szilveszter éjjel akart támadást elkövetni Franciaország délnyugati részében – közölte egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető szerdán.

Két másik férfit, akik a gyanú szerint a rendőrség ellen terveztek támadást, egy másik rendőrségi razzia során fogtak el Toulouse-ban – mondta az illetékes.

A Toulouse-tól nyugatra fekvő Cugnaux-ban őrizetbe vett férfi “ismert a (rendőrségi) szervek előtt, azzal gyanúsítják, hogy december 31-én támadást akart végrehajtani” – mondta a rendőri vezető.

Egy igazságügyi illetékes megerősítette az őrizetbe vételek hírét. Hozzátette: a gyanúsítottakat két külön ügyben kedden vették őrizetbe.

Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban, amelyek már voltak iszlamista támadások célpontjai, megerősítették a rendőri jelenlétet a turisták által látogatott helyszíneken a múlt hétfői berlini karácsonyi vásáron elkövetett kamionos merénylet után. Ausztriában is megerősítették a rendőrök köztéri jelenlétét szilveszter előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.