Eufráteszi pajzs

Több tucat ISIS-harcossal végzett a Törökország támogatta szíriai ellenzéki milícia

A Szabad Szíriai Hadsereg 44 dzsihadistát "semlegesített" a török hadsereg tüzérségi támogatása mellett.

2016.12.28 11:12MTI
Fotó: AFP

A Törökország támogatta ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) "semlegesítette" az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet 44 fegyveresét, és megsebesítette további 117 tagját az észak-szíriai Báb városban - közölte a török haderő szerdán.

A beszámoló szerint a török tüzérség csapást mért a dzsihadisták 154 hadállására is, de az összecsapásokban megsebesült az SZSZH 7 fegyverese is.

Ankara augusztus 24-én indított Eufráteszi Pajzs fedőnéven hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítson az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy ötezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől. Az SZSZH eddig 1900 négyzetkilométert vont ellenőrzése alá, és immár több mint egy hónapja ostrom alatt tartja az ISIS második legfontosabb szíriai fészkét, Báb városát.

A szerda reggeli órákban újabb kommandósok, lánctalpasok és páncélautók érkeztek a Szíriával határos török Kilis tartomány Elbeyli körzetéből Báb térségébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.