Terrorizmus

31 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Törökországban

Az isztambuli rendőrség számára 41 ember ellen adtak ki letartóztatási parancsot "fegyveres terrorszervezethez való tartozás" gyanújával. Közülük tízet egyelőre nem találnak, de lakhelyüket átkutatták.

2016.12.23 12:25MTI

Őrizetbe vettek a török hatóságok 31 embert pénteken azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel - jelentette az NTV televízió.

Az isztambuli rendőrség számára 41 ember ellen adtak ki letartóztatási parancsot “fegyveres terrorszervezethez való tartozás” gyanújával. Közülük tízet egyelőre nem találnak, de lakhelyüket átkutatták – tette hozzá a tévé.

A török hadsereg augusztus 24-én tört be Szíriába azzal a céllal, hogy lázadócsoportokat támogasson az IÁ fegyvereseinek a határ menti térségekből való elűzésében. Ezzel párhuzamosan a török hatóságok rendszeresen hajtottak végre rajtaütéseket Isztambulban és más városokban, olyan házaknál, ahol dzsihadistákat sejtettek.

Fikri Isik védelmi miniszter csütörtökön a parlamentben közölte, hogy a szíriai hadműveletben annak augusztusi kezdete óta 35 török katona halt meg – köztük 16 szerdán az Aleppó kormányzóságbeli Báb városánál – valamint több mint ezer IÁ-harcost “semlegesítettek”.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.