Légi

Eltérítettek egy utasszállítót

Kézigránát van a gépeltérítőnél.

2016.12.23 12:21MTI
Fotó: Reuters

Egy máltai lap szerint egy ember térítette Máltára az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság egyik belföldi járatát és az utasokat hajlandó szabadon engedni a repülőtéren álló gépből, ha teljesítik a követeléseit.

A Times of Malta című lap értesülése szerint a gépeltérítő azt közölte, hogy van nála egy kézigránát. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel. Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie.

A Máltán leszállt utasszállító repülőgép a leszállópályán áll, hajtóművei járnak, és katonák veszik körbe nagyobb távolságból - jelentette a weboldalán pénteken a Times of Malta című helyi lap.

Az újság szerint egyelőre senki nem ment közel a géphez. A portálra feltett videón látszik, hogy mozgás van a pilótafülkében.

A repülőtéren egyelőre minden induló járatot késleltetnek, a már a beszállókapuknál lévő utasoknak egyelőre ott kell várakozniuk.

A szigetországba érkező járatokat más, külföldi repülőterekre irányítják át. Négy ilyen gép már leszállt az olaszországi Cataniában.

14:15 Utasok szállnak ki a gépből

Joseph Muscat máltai miniszterelnök megerősítette, hogy a légi kalózok elengedik az utasok közül a nőket és gyermekeket.

15:43 Újabb utasok szabadultak

Szabadon engedtek további 44 utast - közölte újabb Twitter-bejegyzésében Joseph Muscat. A kormányfő szerint a repülőgépen feltehetően már csak a két gépeltérítő és a személyzet tagjai maradtak. Muscat korábban összesen 65 utas elengedéséről számolt be - amennyiben a politikus által közölt számok helyesek, úgy 109 utast engedtek szabadon a gépeltérítők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.