Terror

Lelőtték a berlini merénylet gyanúsítottját Milánóban (videó)

Anis Amrit egy rutinellenőrzés során tartóztatták fel. A férfi fegyvert rántott és rálőtt egy rendőrre.

2016.12.23 11:24ma.hu
Fotó: AFP

Olasz biztonsági források szerint Milánóban egy tűzpárbajban lelőtték Anis Amrit, a berlini kamionos merénylet gyanúsítottját.

A Corrierre Della Serra úgy tudja, hogy a körözött férfi pénteken hajnalban vonattal érkezett meg az olasz városba. A főpályaudvar közelében egy rutinellenőrzés során igazoltatták; először odaadta a papírjait, aztán fegyvert rántott és vállon lőtte az egyik rendőrt. Társai viszonozták a tüzet, és megölték. Amrit a külseje és az ujjlenyomatai alapján azonosították. Megölésének hírét az olasz belügyminiszter is megerősítette.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hétfőn este egy lengyel rendszámú kamion nagy sebességgel beszáguldott az egyik legnagyobb karácsonyi vásárra. A támadásban 12 ember meghalt és 48-an megsebesültek.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.



Német legfőbb ügyész: Anis Amrit lőtték le Milánóban

Kétséget kizáróan megállapították, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit lőtték le pénteken az olaszországi Milánóban - jelentette be a német szövetségi legfőbb ügyész.

Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták.

A nyomozást teljes erővel folytatják tovább, a legfőbb kérdés annak megállapítása, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: valóban meg kell majd vizsgálni, hogy a német hatóságok korábban miként téveszthették szem elől a közveszélyes iszlamistaként számon tartott tunéziai férfit, de elsőként a 12 halálos áldozatot és 56 sebesültet követelő támadás ügyét kell feltárni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.