Segítség

Földrengésben megrongálódott olasz templom újjáépítését segíti Magyarország

Közel félmillió euróval támogatjuk a tolentinói Szent Szív és Nursiai Szent Benedek-templom újjáépítését.

2016.12.23 10:47MTI
Fotó: AFP

Mintegy 150 millió forintos támogatást nyújt az olaszországi Tolentino október 30-i földrengés során megrongálódott egyik katolikus templomának újjáépítéséhez Magyarország.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt MTI-nek elmondta: Andrea Carradori, a Jézus Szent Szíve Testvérület perjele levélben fordult Orbán Viktorhoz azt követően, hogy a 2016. október 30-i földrengésben súlyosan megrongálódott a Szent Szív és Nursiai Szent Benedek-templom. A perjel a miniszterelnök személyes segítségét kérte az újjáépítéshez, hivatkozva arra: csodálattal tekintenek Orbán Viktornak a nemzete keresztény gyökerei megmentését célzó tevékenységére.

A magyar kormányfő - tájékoztatott Havasi Bertalan - válaszlevelében tudatta: kabinete elé vitte a segítségkérést, és Magyarország kormánya 150 millió forint, azaz 480 ezer euró elküldéséről döntött decemberben a helyreállítási munkálatok támogatására.

A miniszterelnök azt írta a perjelnek: Európa jövőjét egyedül az szolgálhatja, ha visszatalál keresztény gyökereihez, amelyek ma is a legfontosabb közösségteremtő erőt jelentik egy település és egy ország számára.

"Ehhez pedig arra van szükség, hogy azzal a természetességgel állítsuk helyre Isten házát egy földrengés után, mint ahogy ezt saját hajlékunkkal is tennénk" - tolmácsolta Orbán Viktor üzenetét a sajtófőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.