Baleset

50 millió dolláros kártérítést fizet az IKEA a három gyerek halálát okozó komódok miatt

Ez az eddigi legnagyobb kártérítés, amit hasonló balesetek miatt fizettek.

2016.12.23 09:15ma.hu
Fotó: AFP

Az IKEA júniusban jelentette be, hogy visszahívnak 27 millió Malm komódot Észak-Amerikában, miután a nem megfelelően rögzített bútorok három kisgyerek halálát okozták.

A svéd bútorgyártó amerikai elnöke egyben azt is bejelentette, hogy megszüntetik a Malm-termékcsalád gyártását.

A BBC híre szerint a cég 50 millió dolláros kártérítést fizet a halott gyerekek családjának. Három gyerekkórháznak további 50-50 ezer, egy jótékonysági szervezetnek pedig 100 ezer dollárt ajánlottak fel az eset kapcsán.

A családokat képviselő ügyvéd szerint ez az eddigi legnagyobb kártérítés, amit hasonló balesetek után kifizettek. A bíróság egyelőre nem hagyta jóvá a megállapodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.