Berlini merénylet

Egy pakisztáni menekült gázolhatott Berlinben

Az illető állítólag ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt. Nem tudni ugyanakkor, hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal.

2016.12.20 07:22MTI

Német lapértesülés szerint egy pakisztáni menekült lehetett annak a teherautónak a sofőrje, amely hétfő este belerohant a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron, és megölt 12 embert, 48-at pedig megsebesített, közülük sokat súlyosan.

Fotó: AFP

A Die Welt című napilap azt írta keddre virradóra internetes felületén rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a gázoló feltehetően pakisztáni menekült volt, aki az idén, február 16-án kért menedékjogot Németországban.

Az illető állítólag ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt.

Nem tudni ugyanakkor, hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal.

A dpa német hírügynökség is azt írta hajnali hírében névtelenül nyilatkozó biztonsági illetékeseket idézve, hogy az őrizetbe vett sofőr valószínűleg februárban menekültként érkezett Németországba Afganisztánból vagy Pakisztánból.

A férfi több nevet használt, ami megnehezíti az azonosítását.

A dpa szerint előfordul, hogy a menekültek több néven regisztráltatják magukat, hogy növeljék a tartózkodási engedély megszerzésének az esélyét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.