Terror

Berlini merénylet - Elfogták a teherautó sofőrjét

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, valószínűleg terrortámadás történt.

2016.12.19 22:10MTI
Fotó: AFP

Rendőrségi források szerint elfogták azt a sofőrt, aki teherautójával belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba, és legalább kilenc embert megölt hétfő este. A sofőr mellett ülő személy életét vesztette. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

A Bild című lap szerint legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg. Egy rendőrségi szóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

A német főváros kormányzó polgármestere drámai helyzetről beszélt. A rendőrség arra szólította fel a berlinieket, hogy ne hagyják el otthonaikat, és ne terjesszenek híreszteléseket.

A német kormány szóvivője szerint Angela Merkel kancellárt azonnal tájékoztatták a történtekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.