Természeti katasztrófa

Halálos áldozata is van a heves esőzéseknek Spanyolországban

Az áradások miatt többeket ki kellett menteni az épületekből és az elakadt járművekből.

2016.12.19 19:45próba
hirdetés
Fotó: AFP

Halálos áldozata van a heves esőzéseknek Spanyolország dél-keleti részén, ahol az áradások miatt többeket kellett kimenteni épületekből, és elakadt járművekből - közölték a hatóságok hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Murcia közelében lévő Los Alcázares településen egy 40 éves férfi vesztette életét, mert a hömpölygő víz elragadta, és besodorta egy medencébe, ahol megfulladt.

Anastasio Bastida, helyi polgármester a sajtónak elmondta: a hétvégén kezdődött intenzív esőzés miatt település központját teljesen elöntötte a víz, az utak járhatatlanokká váltak.

Murcia tartományban két nap alatt átlagosan annyi eső esett, mint az éves átlag 40 százaléka. A hétfőn közzétett összesítés szerint a térségben szombat óta 350 embert kellett kimenteni a víz által elszigetelt épületekből, és az utakon elakadt járművekből. A legtöbb riasztást Los Alcázares, Murcia, San Javier és Torre Pacheco településekről kapták a tűzoltók, akiknek mentési munkáját a katonaság is segítik.

Murcia tartományban húsz közutat kellett lezárni, és 30 iskolában rendeltek el tanítási szünetet hétfőn.

A szomszédos valenciai autonóm közösségben több folyó is megáradt, a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) szerint Alicante és Valencia környékén a következő 12 órában ismét jelentős mennyiségű csapadék várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.