Elképesztő

Két hónapon át sodródtak a tengeren, túlélték

A dél-koreai parti őrség december 11-én és 12-én bukkant rá a Dél-Korea partjainál három csónakban sodródó halászokra.

2016.12.19 07:52MTI

Dél-Korea átadott az észak-koreai hatóságoknak nyolc, a tengerből kimentett észak-koreai halászt - közölte hétfőn a szöuli országegyesítési minisztérium.

A halászokat a Sárga-tengeren, a két ország területi vizeit elválasztó vonalon adták át.

A dél-koreai parti őrség december 11-én és 12-én bukkant rá a Dél-Korea partjainál három csónakban sodródó halászokra. Több mint két hónapon át sodródtak a tengeren, miután halászbárkájuk a Kelet-kínai-tengeren összeütközött egy, feltehetően kínai hajóval.

El kellett hagyniuk az erősen megrongálódott halászbárkájukat. A tárca szerint néhányan – legfeljebb tízen – éhen haltak. A kimentett halászok mind vissza akartak térni hazájukba, Észak-Koreába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.