Tragédia

Ennyire brutális volt a bolgár vonatbaleset

A kocsik nekiütköztek egy elektromos vezetéknek, majd felrobbantak és lángolni kezdtek.

2016.12.11 09:18ma.hu

Négy halottja és 25 sérültje van annak a balesetnek, amely akkor történt, amikor kisiklott egy probán-bután és propiléngázt szállító vonat két szerelvénye a hitrinói állomáson.

A kocsik nekiütköztek egy elektromos vezetéknek, majd felrobbantak és lángolni kezdtek.

A bolgár hatóságok újabb robbanásra nem számítanak, de elővigyázatosságból evakuálják a mintegy 900 lakosú település egy részét.

A lángok megfékezésén és a túlélők felkutatásán mintegy 150 tűzoltó dolgozik, a rendőrség is vizsgálja a baleset körülményeit.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szombaton ellátogat a baleset helyszínére, emellett pedig arra a kérte a környéken élőket, hogy adjanak vért a helyi kórházban, ahol a sérülteket kezelik.







Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.