Isztambuli robbantás

Pokolgép robbant az isztambuli Besiktas labdarúgó stadion közelében

A Külügyminisztérium nem tud magyar sérültekről.

2016.12.11 08:38MTI

Törökország egynapos nemzeti gyászt hirdetett vasárnapra, miután előző este egy kettős merényletben Isztambul szívében legalább 29 ember életét vesztette, 166 pedig megsebesült - írta az Anadolu török állami hírügynökség vasárnap.

A gépkocsiba rejtett pokolgép szombat este az isztambuli Besiktas labdarúgó csapat stadionja közelében a készenléti rendőrség autóbusza mellett robbant - jelentette az NTV török hírtelevízió.

A Besiktas és a Bursaspor mérkőzése több mint egy órával az incidens előtt ért véget. Suleyman Soylu belügyminiszter tájékoztatása szerint a 29 halálos áldozat közül 27 rendőr, kettő pedig polgári személy. Bejelentette egyúttal, hogy tíz embert őrizetbe vettek az első robbantással összefüggésben.


A Külügyminisztérium nem tud magyar sérültekről

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud arról, hogy lennének magyar sérültjei a szombati esti isztambuli robbantásnak, amelyben hírügynökségek biztonsági forrásokra hivatkozó tájékoztatása szerint legkevesebb 13-an meghaltak, többtucatnyian megsebesültek.

A minisztérium szóvivője az M1 aktuális csatorna késő esti adásában azt mondta, mintegy hetven magyar állampolgár jelezte, hogy szombaton Isztambulban tartózkodik, legalábbis ennyien regisztráltak korábban konzuli védelemért. Menczer Tamás szerint nem valószínű, hogy ennél sokkal több magyar tartózkodna jelenleg a török nagyvárosban.

Tájékoztatása szerint a főkonzulátushoz egyelőre senki sem fordult segítségért a robbantással összefüggésben.

Szombat este egy - más források szerint két - pokolgép robbant egy labdarugó stadionnál a mérkőzés vége után. Menczer Tamás ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a célpontok minden bizonnyal a stadion környékét busszal elhagyó rohamrendőrök, nem pedig turisták voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.