Természeti katasztrófa

Hatalmas pánikot okozott a földrengés a horvát tengerparton

Szerencsére, az ijedtségen kívül senkinek nem esett különösebb baja.

2016.12.09 19:51MTI
hirdetés
Fotó: AFP

Kisebb földrengés volt a horvát tengerparton, amely hatalmas pánikot okozott - jelentette a horvát közszolgálati rádió pénteken.

A Richter-skála szerint 4,6-os erejű földmozgás epicentruma az Adriai-tengeren, Trogirtól nyolc kilométerre volt. Splitben, Makarskában, valamint Ciovo és Hvar szigetén is érzékelték.

Áldozatai és sérültjei nem voltak az elemi csapásnak, amely kisebb anyagi károkat okozott, az ijedség azonban annál nagyobb volt. Ablakok törtek be és falak repedtek meg, a magasabb épületekben polcok estek le, tányérok és poharak törtek össze.

Egy spliti lakos elmondta: nem tudták, mi történik, olyan volt, mintha bomba robbant volna. Az emberek félelmükben kirohantak az utcára. A tűzoltóknak több, liftbe ragadt embert kellett kimenteniük, az iskolák hazaküldték a gyerekeket.

Ines Ivancic szeizmológus szerint az Adriai-tenger tektonikusan aktív, ezért erősebb és gyengébb földmozgásokra is lehet számítani a jövőben. Ugyanakkor nem kötötte össze az esetet a nemrég Olaszországban történt földrengésekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.